VHTO – Girlsday & Digivita

VHTO zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten.

Nederlandse meisjes kiezen minder voor opleidingen en beroepen in bèta, techniek of ICT dan jongens. Dat terwijl meisjes vaak wel talent hebben voor bèta/technische vakken en zij hier over het algemeen even goed op presteren als jongens.

VHTO levert een bijdrage aan meer diversiteit door activiteiten te organiseren met onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid die erop gericht zijn de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten.

Girlsday

Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers die in de bedrijven werken kennen!

Digivita

In het kader van DigiVita worden verschillende activiteiten voor meisjes binnen en buiten de school georganiseerd. Zo worden tijdens de lessen Informatica in het voortgezet onderwijs gastlessen door vrouwelijke ICT-professionals gegeven en kunnen de meisjes ook speeddaten of workshadowen met deze professionals.

Hier vind je de workshop ‘Creative Coding’ van Code Brabant & Digivita

Benieuwd naar de activiteiten van VHTO of wil je je aanmelden?

Kijk op VHTO.nl!