CoderDojo 15 februari

20161116_181956Afgelopen woensdag vond er weer een CoderDojo van Code Brabant plaats op Tilburg University! Het thema was carnaval.

Deelnemers gingen aan de slag om hun eigen lichtgevende maskers, buttons of armbanden te maken met batterijhouders, conductive thread en LEDtjes. Daarnaast werkten ze met onder andere de Arduino en LittleBits.

Het was wederom een echte hardware-dojo – er werd volop aan elektrische circuits gebouwd en de knutselspullen, zoals vilt, klei en stiften, bleven ook niet ongebruikt. Onder de projecten waren bijvoorbeeld een katten-masker en een armband voor tijdens het snowboarden!

Deelnemers begonnen met een korte workshop over elektrische circuits, en wat ook alweer het verschil is tussen lampjes parallel en in serie schakelen. Een Engelse versie van deze uitleg kan je hier vinden, en hier is een voorbeeld van hoe je zelf zo’n masker in elkaar kan zetten. Binnenkort zullen we op deze website ook een pagina met bronnen creëren waar dit soort workshops in het Nederlands te vinden zijn.

Bij de volgende dojo op de universiteit gaan we aan de slag om met communicatie tussen computers te werken. Wat als jij en je beste vriend of vriendin samen een spel willen spelen terwijl jullie op verschillende computers zitten? Of hoe laat je twee robotjes met elkaar praten?

Zie de sfeerimpressie hieronder, en bekijk ook de foto’s van de avond in ons album.
Bedankt dat jullie er allemaal waren, en tot de volgende keer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s