IMC Weekendschool & Code Brabant

c3xfhbowmae_zt5Afgelopen zondag was onze Code Brabant vrijwilliger Lisa Rombout als gastdocent aanwezig bij de IMC Weekendschool op Tilburg University.

De IMC Weekendschool laat enthousiaste jongeren kennismaken met allerlei uiteenlopende vakgebieden door op zondagen in samenwerking met professionals gastlessen te organiseren. Zo was er dit keer een robot aanwezig die de jongeren konden leren aansturen, gingen ze aan de slag met CodeCombat, en liet Lisa door middel van Scratch zien hoe je niet alleen een game kan maken, maar deze ook kan gebruiken om onderzoek te doen naar hoe de hersenen werken. 

c3fas6uxaaamw5jLeerlingen maakten een ‘mollenmepper’ game waarbij je zo snel mogelijk op een verschijnende en verdwijnende kat moest klikken. Een goede manier om bijvoorbeeld iemands reactie-tijd te meten (en te vergelijken of deze verandert na een kop koffie)! Hierbij kwamen ze in aanraking met concepten zoals variabelen, random waardes, loops en als… dan… statements – oftewel allerlei basis-concepten van het programmeren. Een voorbeeld van hoe zo’n spel er uitziet kan je hier vinden.

c3fau2rwmaaxt0hDe IMC Weekendschool zit door heel Nederland. Zou jij ook een keer een gastles over je eigen vakgebied willen geven, of werk je bij een bedrijf waar de leerlingen eens langs zouden kunnen komen om kennis te maken met wat jullie doen? Neem contact met ze op via de website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s