CCT – Alternatieve Controllers

cctaltcntlhackOp zaterdag 14 januari is er weer een ‘hackathon’ van Creative Coding Tilburg, een community voor mensen die op een creatieve manier met programmeren bezig zijn.

Een hackathon is eigenlijk een soort langere CoderDojo ‘voor volwassenen’, waarop iedereen coderen kan leren en aan eigen projecten kan werken. In de praktijk zijn alle leeftijden welkom, maar er is geen speciale begeleiding voor jongere kinderen zoals op de dojo, dus houdt daar rekening mee. Het event vindt plaats van 10 uur s’ochtends t/m 5 uur s’avonds in de Kennismakerij in de Spoorzone. Meer informatie kan je hier vinden.

Deze keer is het onderwerp alternatieve controllers. Een aantal voorbeelden van alternatieve controllers kan je hier vinden. In de ochtend kunnen deelnemers meedoen met een Arduino workshop, en daarna gaat iedereen in groepen aan de slag om een spel te maken dat op een niet-standaard manier wordt aangestuurd. Hiervoor kan bijvoorbeeld ook de Makey Makey of de Kinect gebruikt worden. Er is wat materiaal aanwezig, maar deelnemers wordt aangeraden zelf een laptop mee te nemen. En interessante technologie om controllers van te bouwen is natuurlijk ook welkom!

Creative Coding Tilburg verzamelt interessante bronnen, deelt evenementen in de regio en biedt een platform om je eigen projecten te laten zien en bespreken. Elke maand is er een meetup op woensdagavond, en elke twee maanden is er een hackathon op een zaterdag, steeds met een ander thema. Als je op de hoogte gehouden wilt worden van de activiteiten van CCT en mee wilt praten met de community, wordt dan lid van de Facebook-groep!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s