LittleBits -Klik en Klaar

littlebitsfreeuseLittleBits is een electronica bouwpakket voor de echte starters – De verschillende modules kunnen met magneetjes aan elkaar geklikt worden, dus je hoeft er niet voor te kunnen solderen of draadjes met kleine pinnetjes te verbinden.

Er zijn een heleboel pakketten verkrijgbaar met allemaal verschillende modules er in. Lichtjes, motoren, luidsprekertjes, drukknopjes en draaiknopjes, maar bijvoorbeeld ook sensoren die kunnen meten wat de temperatuur is. Door de modules in de goede volgorde in elkaar te klikken kan je zelf een zaklamp, buzzer of tekenrobot bouwen, terwijl je ook nog eens iets leert over hoe elektrische apparaten werken.

Als je inspiratie nodig hebt voor een project met LittleBits kan je op de project-pagina kijken wat er allemaal mogelijk is. Hier vind je bijvoorbeeld ook een bellenblaasrobot of een zelfgemaakt instrument. En als je zelf een goed project bedacht hebt kan je dat daar ook weer met anderen delen!

De bouwpakketten van LittleBits zijn helaas niet heel goedkoop, maar je kan altijd gratis langskomen bij onze CoderDojo’s om er mee aan de slag te gaan!

What is littleBits? from littleBits on Vimeo.

Advertenties

3 gedachtes over “LittleBits -Klik en Klaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s