mBot – Bouwen en Programmeren

mbotfreeuseDe mBot is een zelf te bouwen en te programmeren robotauto van het bedrijf Makeblock. Deze door de Arduino aangestuurde auto komt inclusief programma’s die ervoor zorgen dat de robot objecten ontwijkt of een lijn op de grond kan volgen. Maar je kan ook zelf een programma er op zetten met behulp van mBlock, een op Scratch gebaseerde programmeeromgeving. Als je al wat verder bent met programmeren kan je ook de Arduino taal direct gebruiken – dan heb je nog meer mogelijkheden om de robot precies te laten doen wat jij wilt.

De robotjes zijn uit te breiden met allerlei aanpassingen, zoals pootjes in plaats van wielen, licht en geluid, of gewoon door er op te bouwen met legostenen! De twee ‘oogjes’ op de voorkant zijn eigenlijk sensoren die gebruik maken van ultrasoon geluid om afstanden te meten, net als een vleermuis. Verschillende bots kunnen ook bijvoorbeeld met elkaar spelen, of je kan informatie van de sensors weer terug naar de computer sturen om een game te maken die deels op het scherm te zien is, en deels met de mBot wordt gespeeld!

Op de website van Makeblock staan veel tutorials over hoe je de robot kan bouwen en programmeren. Op de dojo op 19 oktober zijn er in ieder geval al twee in elkaar gezet door deze enthousiaste deelnemers!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s