CoderDojo’s 19 oktober

20161019_151746

Afgelopen woensdag vonden er weer twee CoderDojo’s van Code Brabant plaats bij de universiteit! Het thema was ‘Robots’. Deelnemers gingen aan de slag met de Arduino, Mbots, LittleBits, een paar AISoy robots en een Nao robot!

Er werden heel veel verschillende dingen gebouwd en geprogrammeerd. Zo waren er een aantal zelfgebouwde zaklantaarns en kietel-machines. Één van de kietel-machines werd vervolgens zelfs veranderd in een echte teken-robot die met stiften cirkels op papier kon maken! Daarnaast werden er in record-tijd twee Mbots in elkaar gezet en versierd met lego-stenen. De Mbots konden lijnen volgen en werden uitgerust met een camera, zodat we een aantal video-opnames vanuit het oogpunt van de robots hebben! Een andere deelnemer ging aan de slag met de Arduino om lichtjes te laten knipperen en zelf een robot-auto in elkaar te zetten. De AISoy robots hebben hele gesprekken gevoerd en de Nao robot deed een aantal dansjes.

Daarnaast werd er ook weer met de Makey Makey gewerkt om game-controllers van klei te maken. Bij de volgende dojo op de universiteit gaan we aan de slag met virtual en augmented reality. Let op, want de tijd van de volgende dojo is een beetje anders!

Zie de sfeerimpressie hieronder voor de robot-cam en een aantal Nao-dansjes, en bekijk ook de foto’s van de dag in ons album.
Bedankt dat jullie er allemaal waren, en tot de volgende keer!

Advertenties

Een gedachte over “CoderDojo’s 19 oktober

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s