CoderDojo’s 28 September

20160928_2014321Afgelopen woensdag vonden de allereerste twee CoderDojo’s van Code Brabant plaats! Het thema was ‘Maak een Spel’. Deelnemers gingen aan de slag met Scratch en de Makey Makey om een spel te maken én een bijbehorende controller.

Met de bananenpiano als inspiratie werden er veel verschillende games en controllers gemaakt. Zo was er een spel waarbij je een snoephuisje kon opeten met behulp van een controller van klei, een Doctor Who game waarbij je de doctor van een lasers schietende Dalek moest redden, een boogschiet-spel dat je aan kon sturen met een boog van aluminium, verschillende versies van Minecraft en Flappybird, en zelfs een game-controller gemaakt van wine-gums! De hoofdpersonen in de games waren bijvoorbeeld koprollende hondjes, vliegende vleermuizen, een tros bananen, en een balletdanseres.

Daarnaast werd er ook met Littlebits gewerkt en was er interesse voor virtual reality en 3D-animaties. Bij de volgende dojo’s gaan we aan de slag met animaties en robots.

Bekijk ook de sfeerimpressie hieronder, ons fotoalbum, het artikel in de Univers, en het artikel in het Brabants Dagblad.

Bedankt dat jullie er allemaal waren, en tot de volgende keer!

Een gedachte over “CoderDojo’s 28 September

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s