Creative Coding Tilburg

cct-logosmallAfgelopen woensdag was de eerste editie van Creative Coding Tilburg, een community voor mensen die op een creatieve manier met programmeren bezig zijn. Het is eigenlijk een soort CoderDojo waarop ook volwassenen welkom zijn om coderen te leren en aan eigen projecten te werken.

Deze keer was er een hackathon en een meetup in de Kennismakerij in de Spoorzone. In de ochtend konden deelnemers meedoen met een Arduino workshop, en daarna ging iedereen in groepen aan de slag om iets te maken voor het thema Augmented Exhibitions – met techniek een expositie verrijken.

Er werden veel verschillende projecten gemaakt – van een manier om het geluid, de textuur en de geur van museumobjecten ervaarbaar te maken tot een alarm dat ervoor zorgde dat bezoekers niet te dicht bij de kunst kwamen. Ook was er een virtual reality applicatie waarbij je de wereld even vanuit het oogpunt van het kunstwerk zelf kon zien – al die museumbezoekers die de hele dag naar je staan te staren…

In de avond werden alle projecten getoond en kwam media-kunstenaar Carolien Teunisse wat vertellen over het ‘Zebrafish’ project – een grote papier-maché vis waar met behulp van sensoren en projectoren interactief de binnenkant van de vis op wordt afgebeeld.

Creative Coding Tilburg verzamelt interessante bronnen, deelt evenementen in de regio en biedt een platform om je eigen projecten te laten zien en bespreken. Elke maand is er een meetup op woensdagavond, en elke twee maanden is er een hackathon op een zaterdag, steeds met een ander thema. Als je op de hoogte gehouden wilt worden van de activiteiten van CCT en mee wilt praten met de community, wordt dan lid van de Facebook-groep!
cct

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s