Makey Makey – Fruit op je Toetsenbord

bananamakeyfreeuseDe Makey Makey is een hardware board dat eigenlijk precies hetzelfde werkt als je toetsenbord of je muis: via een USB-kabel stuurt het signalen naar je computer.

De signalen die de Makey Makey stuurt zijn hetzelfde als bijvoorbeeld de spatiebalk, de pijltjestoetsen of een muisklik. Zo detecteert de computer ze dan ook, waardoor je met het board alles kan aansturen wat normaal door deze signalen aangestuurd wordt. Heb je een spelletje dat met de pijltjestoetsen wordt gespeeld? Je kan het ook spelen met de Makey Makey!

Het board zelf komt met kabeltjes die je op verschillende plekken eraan vast kan maken. De klassieke Makey Makey werkt met het openen en dichtgaan van elektrische circuits, eigenlijk net zoals normale knopjes werken. Als je de twee juiste kabeltjes met elkaar verbind via iets dat elektriciteit geleid (bijvoorbeeld je eigen lichaam, een stuk fruit of klei) gaat er een zwak elektrisch stroompje lopen. Daar voel jij niks van, maar het board wél. Die stuurt vervolgens het juiste signaal naar de computer.

Het opzetten van de Makey Makey is heel simpel. Je hoeft het board alleen maar in te pluggen in de computer en de kabeltjes vast te maken, en dan kan je al aan de slag. Meer informatie kan je hier vinden.

Omdat je de verbinding kan maken met alles wat geleid, zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Wat dacht je bijvoorbeeld van een piano waarvan de toetsen bananen zijn? Of een vis op het scherm laten zwemmen door je hand in en uit een bak water te steken? Ook kan je met klei en aluminiumfolie hele grote constructies maken, als je maar genoeg kabel hebt. Een game-controller die zo groot is als de hele kamer bijvoorbeeld!

Een paar voorbeelden van projecten met de Makey Makey kan je hier bekijken:

8 gedachtes over “Makey Makey – Fruit op je Toetsenbord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s