Arduino – van Code naar Hardware

ArduinoFreeUseArduino is een open-source computerplatform. Het bestaat uit een programmeertaal die erg lijkt op Processing, en een hardware-component – de Arduino boards.

Een Arduino board is eigenlijk een soort mini-computer die je zelf kan programmeren en aan kan sluiten aan allerlei elektronische systemen. Zo kan je lichten of motoren aansturen, of input gebruiken uit temperatuur- of water-sensoren. Omdat de boards zo klein zijn, kan je er allerlei projecten mee maken. Sommige boards kan je zelfs in kleding verwerken voor bijvoorbeeld een lichtgevend t-shirt! Zo kan je ook robots bouwen of interactieve kunstwerken, zelf rijdende autootjes en een plant die zichzelf water geeft als het nodig is. Veel voorbeelden van projecten kan je hier vinden.

Arduino wordt veel gebruikt door hobbyisten en kunstenaars, en is heel geschikt voor het maken van prototypes: de eerste versie van een project waarbij je nog veel wilt uitproberen en niet te dure materialen wilt gebruiken.

De Arduino software, een IDE (integrated development environment) waarmee je gemakkelijk de boards kan programmeren, is hier gratis te downloaden. Op die website kan je ook tutorials en een referentie gids vinden. De boards kan je kopen bij electronica winkels, zoals bijvoorbeeld Kiwi Electronics of Vanallesenmeer. Op sommige van onze dojo’s zijn ook Arduino boards en andere electronica beschikbaar.

Ook bij Arduino is er een heel actieve online community die hun projecten en code deelt online. Zo kan je veel hulp bij je eigen projecten vinden. Maar ook algemene inspiratie, zoals bijvoorbeeld deze grappige video van een lamp die een eigen wil heeft:

Pinokio | Lamp from Shanshan on Vimeo.

Advertenties

11 gedachtes over “Arduino – van Code naar Hardware

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s