Vrijwilligers Overeenkomst

volunteersFreeUseEen CoderDojo wordt volledig door vrijwilligers opgezet. Daarom is een goede voortgang van de CoderDojo afhankelijk van alle mentoren, vrijwilligers, sponsors of supporters die gebonden zijn aan de onderstaande vrijwilligers overeenkomst. Als je je inzet voor CoderDojo moeten we ook écht op je kunnen vertrouwen!

“Vrijwillig is niet vrijblijvend!”

De organisatoren zullen deze regels handhaven tijdens de activiteiten. Wij verwachten een coöperatieve houding van alle betrokkenen om een veilige omgeving voor iedereen te kunnen garanderen. Betrokkenen die zich niet aan deze regels houden kunnen de toegang tot activiteiten ontzegd worden door de organisatoren zoals zij nodig achten.

1) INTERNE COMMUNICATIE

Als vrijwilliger bij CoderDojo wordt je toegevoegd aan onze interne communicatie kanalen (over de email). Op deze kanalen vindt alle interne communicatie plaats en wordt de aanwezigheid van vrijwilligers geregistreerd.

2) AAN- EN AFMELDING

Aanmelden als vrijwilliger doe je via CoderDojo.com. Klik hier om je aan te melden voor de dojo in de universiteit, en hier voor die in de bibliotheek!
Voor een succesvol verloop van de dojo’s vragen we van je om op tijd aan te geven of je bij een dojo aanwezig bent of niet. De data van de Dojo’s zijn te vinden in de communicatiekanalen en op de website.
Mocht je onverhoopt niet kunnen dan verwachten we dat je zelf een vervanger zoekt en jouw afwezigheid minimaal 48 uur voor aanvang doorgeeft via de communicatiekanalen.

3) LESMATERIAAL

Om zorg te dragen voor voldoende materiaal tijdens de Dojo’s vragen je een bijdrage te leveren op dit gebied. Dit kan bijvoorbeeld door zelf een workshop voor te bereiden of door bestaande workshops en/of lesmateriaal te vertalen. Er is onder andere veel materiaal te vinden op de Kata – dit kan ook gebruikt worden als inspiratie bron voor nieuwe workshops.

4) PRIVACY

Deelname voor de kinderen en ouders is op eigen risico. Als er dus iets tussen de deelnemers onderling gebeurd dan moet het ook tussen de twee betrokken partijen opgelost worden. Dit neemt niet weg dat wij met kinderen te maken hebben en daarmee de verantwoordelijkheid hebben om deze kinderen in een zo veilig mogelijke omgeving neer te zetten. Hiervoor hebben we het Protocol Veiligheid. Zorg dat je op de hoogte bent van dit protocol en breng het ook in de praktijk.
Je gaat akkoord nooit persoonlijke informatie van deelnemers te zullen verspreiden zoals volledige namen, contactinformatie, medische condities, geografische locaties of andere identificerende informatie zonder uitdrukkelijke toestemming van de ouder / verzorger.
Vraag niet naar en wissel geen persoonlijke informatie uit zonder uitdrukkelijke toestemming van de ouders. Dit omvat – maar is niet beperkt tot – contactinformatie, social media en persoonlijke websites.

5) LOCATIE

Opruimen – Wij zijn sterk afhankelijk van de ruimte(s) die gratis tot onze beschikking gesteld worden door derden. Daarom is het noodzakelijk dat we deze altijd netjes achter laten.
Materiaal – Houd rekening met materiaal dat gebruikt wordt. Let op met eten en drinken bij laptops. Ga vooral voorzichtig om met geleend materiaal zodat anderen er een volgende keer ook plezier van kunnen hebben. Houd ook een oogje in het zeil m.b.t. diefstal en/of vandalisme.

6) OMGAAN MET VERZOEKEN

Agressieve recruiting, marketing van commerciële goederen, apps en services zijn strikt verboden bij de activiteiten van CoderDojo . Als een ouder aparte begeleiding, lessen of een andere dienst van je vraagt, mag je dit doen, maar niet onder de naam van CoderDojo . De ouder moet hier ook van op de hoogte worden gesteld door de vrijwilliger die ermee akkoord gaat. Uiteraard ben je op dit moment ook volledig zelf verantwoordelijk, CoderDojo kan onder geen beding aansprakelijk gesteld worden.

7) GEDRAGSCODE

Wij waarderen alle inzet van elke vrijwilliger in de community van CoderDojo en willen dat alle betrokkenen een leuke en bevredigende ervaring hebben. Van alle vrijwilligers wordt verwacht dat zij respect en beleefdheid naar de andere betrokkenen uitstralen tijdens de activiteiten van de CoderDojo.
CoderDojo is toegewijd om een intimidatie-vrije ervaring voor iedereen neer te zetten, ongeacht iemands geslacht, seksuele geaardheid, handicap, uiterlijk, ras of religie. We tolereren geen enkele vorm van intimidatie tijdens onze activiteiten.
Alle communicatie moet geschikt zijn voor een professioneel publiek inclusief mensen van verschillende achtergronden. Seksueel getint taalgebruik en beeld is niet geschikt voor enige activiteit. Wees aardig voor anderen. Beledig anderen niet. Gedraag je professioneel. Onthoud dat intimiderende, seksuele, racistische en/of beledigende grappen niet getolereerd worden.
De CoderDojo is niet aansprakelijk voor enige activiteiten inclusief communicatie of transacties die buiten onze activiteiten plaatsvinden.

8) LOGO & MATERIAALGEBRUIK

Onze naam (‘CoderDojo’), videos, fotografie, ons logo en/of enig ander materiaal mag niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden waarbij inbegrepen -maar niet gelimiteerd tot- betaalde activiteiten, workshops, lessen of fundraising zonder uitdrukkelijke toestemming van de organisatie.

9) PORTRETRECHT

CoderDojo gebruikt foto’s en video’s om activiteiten vast te leggen en te promoten. Iedereen die bij onze Dojo’s aanwezig zijn, kan op foto’s en/of video’s staan die gebruikt worden op de website, social media of andere publieke kanalen.
Bij bezoek aan CoderDojo , geef je toestemming om gefilmd / gefotografeerd te worden en dat dit gepubliceerd, tentoongesteld, of gereproduceerd wordt en / of het materiaal gebruikt kan worden voor publieke relaties, of andere doeleinden door CoderDojo .
Je doet afstand van alle rechten die je hebt om claims voor betaling of royalties in verbinding met alle tentoonstellingen of publicaties van deze materialen, ongeacht het doel of sponsoring van deze publicatie.
Als jij zelf niet wilt dat je op enige opname te zien bent, geef dit dan aan bij degene die op dat moment de opnames aan het maken is. Je bent zelf verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat jij niet op beeld vastgelegd wordt.

10) VERGOEDINGEN

CoderDojo is een organisatie die door vrijwilligers georganiseerd wordt. Daarom zal het nooit mogelijk zijn voor vrijwilligers om een financiële vergoeding te krijgen voor hun werkzaamheden.

11) VRAGEN

Vraag bij onduidelijkheden of onzekerheden tijdig om hulp bij je mede vrijwilligers of bij de organisatie, je staat er immers niet alleen voor. Er is bij elke dojo minimaal 1 persoon van de organisatie aanwezig bij wie je terecht kan.

Alvast enorm bedankt voor je inzet!

Advertenties

2 gedachtes over “Vrijwilligers Overeenkomst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s