Processing- Kunst en Code

TreeProcessing is een open-source programmeertaal die in 2001 ontwikkeld werd met het doel om mensen programmeren te leren met behulp van visuele feedback. Omdat de taal zo goed geschikt is om afbeeldingen en animaties mee te maken, wordt ze nu ook heel veel gebruikt door designers en kunstenaars. We schreven eerder al over Sasj, die vaak Processing gebruikt voor haar werk. Het groeiende boompje hiernaast is ook gemaakt in Processing!

Processing is gebaseerd op de programmeertaal Java en heeft veel mogelijkheden, maar is relatief makkelijk om in te beginnen als programmeur. Voor veel mensen is het heel intuïtief om meteen in de visuele output te zien wat het programma gedaan heeft en wat er eventueel is fout gegaan.

Je kan de IDE (integrated development environment) gratis downloaden van de Processing website (of geef een donatie om ze te helpen het verder te ontwikkelen!), waar je ook goede tutorials en een referentie gids kan vinden. Er is een heel actieve groep mensen van over de hele wereld die online met Processing bezig zijn, je kunnen helpen met vragen beantwoorden op het forum en hun eigen programma’s posten als inspiratie. De grappige video-tutorials van de altijd enthousiaste Daniel Shiffman zijn een must voor elke beginnende Processing-leerling:

8 gedachtes over “Processing- Kunst en Code

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s