CoderDojo Tilburg gaat van start

GirlFreeUseDe eerste Coder Dojo in Tilburg gaat in september van start!

Op 28 september vinden er twee Coder Dojo’s plaats op de Universiteit van Tilburg, kamer Dz11 in het Dante gebouw. Het thema van beide Dojo’s is ‘Maak een spel’. We gaan in drie uur proberen zelf een videogame te maken of om een bestaand spel beter of mooier te maken.
Je kan je hier aanmelden.

In de middag (van twee tot vijf) is er een Dojo speciaal gericht op jongere kinderen, maar tieners zijn ook welkom. We zullen ons vooral focussen op Scratch. Deze taal is erg geschikt voor beginners en jongere programmeurs. Als je wilt, kun je alvast een account aanmaken op de website van Scratch en kijken wat je er van vindt.

Daarnaast gaan we aan de slag met de Makey Makey, een leuk systeem waarmee je zelf controllers kan maken voor je game. Kijk bijvoorbeeld in deze video wat er allemaal mogelijk is:

In de avond (van zeven tot tien) is er een Dojo met hetzelfde thema, maar dan juist gericht op tieners. Dat betekent dat we gaan kijken naar talen zoals Processing, een programmeertaal die heel visueel is en veel door kunstenaars wordt gebruikt. Ook hier gaan we aan de slag met de Makey Makey, maar voor wie wil halen we er een Arduino bij. Dit is eigenlijk een soort Makey Makey die nog niet voor je geprogrammeerd is – dat kan je dan dus zelf doen! Dat is wat lastiger, maar ook leuker – je kan de Arduino precies laten doen wat jij wilt. Je kan er bijvoorbeeld ook lichtjes of motortjes op aansluiten.
Als je met Processing of Arduino wilt werken op de eigen laptop, is het handig om de ‘IDE’ (integrated development environment) te downloaden voor beide talen (hier en hier) – dit zijn kleine programma’s die het je gemakkelijker maken om in deze programmeertalen te schrijven en je eigen programma’s uit te voeren. Op de websites staan ook veel tutorials voor het geval je alvast aan de slag wilt!

Tot september op de allereerste Tilburgse Coder Dojo!

Advertenties

Een gedachte over “CoderDojo Tilburg gaat van start

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s